Straatfestival ‘Tusken de skodoarren’

31 okt, 2015

Kunstzinnig onderdeel van viering Lippenhuizen 700 jaar

Na het bloemencorso is het op zondagmiddag 18 september 2016 de bedoeling de schuifdeuren in Lippenhuizen te openen voor het straatfestival!

Stratenfestivals zijn er legio, maar een festival in de buitenlucht dat een open podium biedt aan ‘singer-songwriters’ daarvan zijn er niet heel veel. Dat terwijl de troubadours en barden zo geworteld zijn in de traditie van het verhalende lied. Weemoed, vreugde, verliefdheid maar ook pijn worden bezongen met de hartstocht die de solist eigen is. Het festival voor ‘singer-songwriters’ biedt overigens ook duo’s een plek om de harten van het publiek te veroveren. Ook is er plek ingeruimd voor veelzijdig, kleurrijk en humoristisch straattheater met acts die tot de verbeelding spreken.

De naam van het festival is gekozen omdat vrijwel alle artiesten en acteurs thuis tussen de schuifdeuren zijn begonnen voordat zij hun kunsten voor een groter publiek durfden te vertonen. Daar begon de honger naar het hooggeëerd publiek.

Er wordt naar gestreefd om op zondagmiddag 18 september de straten van Lippenhuizen te laten  gonzen van de muziek.  Uiteraard speelt geld hierbij een belangrijke rol. Er zijn al veel toezeggingen gedaan van artiesten die maar wat graag hier naar toe willen komen. Voordat de contracten echter definitief getekend kunnen worden, moet de werkgroep zekerheid hebben over de financiële armslag. Houd de website in de gaten voor de invulling van het programma en de plekken waar het straattheater de schuifdeuren open zet.

Bloemencorso

Reünie

Sponsor webiste

Logo Snoadweb