Line-up Straatfestival 'Tusken de skodoarren 2016'

Een keur aan artiesten komt spelen op de eerste editie van het singer-songwriter festival in Lippenhuizen op zondag 18 september.
Blues & Bluegrass grootheid Jack Bottleneck & Johan Keus zijn in korte tijd uitgegroeid tot een sensatie op festivals met hun rauwe blues en fantastische spel op slidegitaar, mandoline, banjo en percussie. Hun vorig jaar september uitgebrachte cd Lost and Found haalde een nr. 41 notering in de album top 100.
Jack Bottleneck

Elske DeWall heeft een talent om rake, loepzuivere songs te schrijven en te vertolken. Op haar laatste cd ‘Velvet Soldier’ staan alleen maar songs die uit het hart komen. Dierbare liedjes die het best tot hun recht komen live in een direct contact met het publiek.
Elske DeWall

Zanger, multi-instrumentalist en oprichter van Di Gojim Tseard Nauta toert al enkele jaren onder eigen naam langs de theaters met eigenzinnige, gelaagde liedjes. Het zijn liedjes met een kwinkslag, een knipoog en vaak met een verrassende wending. Vol humor begeleidt de zanger zich op het straatfestival op de piano en zoekt hij soepel de interactie.
Tseard Nauta

Adri de Boer is een friestalige troubadour ten voeten uit. De hartverwarmende luisterliedjes van de geboren singer-songwriter raken een gevoelige snaar. Tien keer stond hij met zijn liedjes in de finale van het Friese songfestival ‘Liet’. Twee keer won hij het songfestival. Op 11 oktober vorig jaar verscheen zijn vijfde album getiteld ‘Tiid’ met lovende recensies.

Adri de Boer

Simon & Dirk zijn twee jongens met twee gitaren. Ze delen een liefde voor ‘mooie liedjes’ en spelen het eigen werk dat ze de afgelopen jaren schreven recht uit het hart. Het zijn kleine popsongs met een knipoog naar country en soul. Een verrassend mooi geluid.
Simon & Dirk

Engelstalige countryliedjes zijn aan Gerbrich van Dekken goed besteed. De zangeres uit Burgum heeft o.a. het lied A living prayer van Alison Krauss op haar repertoire staan in een Friese bewerking getiteld Mear as freon. Daarnaast schrijft ze zelf ook Friese teksten. Daarnaast zingt ze de sterren van de hemel in duetten met o.a. Marcel Smit en Adri de Boer, ook is ze een vaste waarde in het ensemble van Gurbe Douwstra ‘Gurbe en Freonen’.
Gerbrich van Dekken

Bauke en Campbell spelen al van jongs af aan op gitaar en vonden elkaar op latere leeftijd nadat ze al tot muzikale wasdom waren gekomen. Rond de millenniumwisseling is Campbell de vaste begeleider van Bauke en zijn ze onlosmakelijk als duo aan elkaar verbonden. Voor hen beiden fungeert de muziek als een stevige brug naar de mensen. Rasmuzikanten.
Bauke en Campbell

Murk Aukema is al een aantal jaren solo bezig als singer-songwriter en heeft 2,5 jaar geleden zijn eerste solo album uitgebracht. Na opnames te hebben gedaan in de M.W.Studio in Auckland moest Murk eind maart van dit jaar, tot verdriet van een aantal trouwe fans, weer huiswaarts keren. Murk is van plan zijn muzikale carrière in Nederland voort te zetten, als solo artiest en ook met zijn nieuwe band Murk And Friends. Zijn nieuwe single ‘Story Like Yours’ is inmiddels te horen op Omrop Fryslân.  Murk vervangt Sido Martens, die wegens ziekte niet aanwezig kan zijn (Sido: Beterschap!).

Murk Aukema

Uit zijn theatrale muziekvoorstelling Gedachtenland brengt performer Wouter van der Wal een paar poëtische liedjes ten gehore. De songs knoopt hij op onnavolgbare wijze aan elkaar met korte verhaaltjes, stemkunst, humor en een gezonde dosis eigenaardigheden. De muziekvoorstelling tast de grenzen af van tijd, fantasie en werkelijkheid. Grenzeloos.
Wouter van der Wal