Onthulling kunstwerk bloemencorso Lippenhuizen

8 jul, 2016

Met veel plezier en inzet hebben de 96 basisschoolkinderen van De Flecht in Lippenhuizen twee imposante kunstwerken gemaakt. Onder leiding van dorpsgenoot en beeldend kunstenaar Wilke de Jager hebben de leerlingen op grote platen tien bloemencorsowagens uitgebeeld van recyclemateriaal. De kleurige kunstwerken komen te staan aan beide kanten van het dorp. De kunstzinnige bloemenhulde vormt de opmaat tot het jubileum weekeinde Lippenhuizen 700.

De onthulling van de kunstwerken vindt plaats op donderdag 14 juli om 19.30 uur op het schoolplein van OBS De Flecht aan de Buorsterwyk 28 in Lippenhuizen. De pers is daarbij van harte uitgenodigd. Enkele stoere mannen – de kunststukken wegen nogal wat kilo’s – zullen op deze avond de kunstwerken in ontvangst nemen en de panelen op een later moment bij de entree van Lippenhuizen plaatsen. De overdracht symboliseert tevens de eendrachtige samenwerking waarbij jong en oud de schouders zetten onder de festiviteiten.

 Na de overdracht van de kunstwerken vindt er nog een onthulling plaats op het schoolplein. Het eerste element van de cultuurhistorische routes ‘Liphúster Nijsgjirrichheden’ wordt deze avond getoond. De permanente routes in en rondom het dorp voeren wandelaars en fietsers langs bijzondere plekken uit de historie van Lippenhuizen. In totaal komen er zo’n dertig informatiepalen met foto’s en tekst uit de rijke geschiedenis van het dorp. Deze eerste infopaal toont een open Buorsterwyk met een skûtsje aan de wal in het voormalige haventje.

Het jubileum weekend start op vrijdag met een feest voor de schoolkinderen, zaterdag is er een grote reünie met oud-dorpsgenoten en eindigt op zondag met een straatfestival “Tusken de Sko-doarren. Een programma vol kunst en cultuur; een cabareteske revuevoorstelling, een muziekfeest, twee keer het bloemencorso, de tentoonstelling Lippenhuizen 700 en een kunstroute langs kunstenaars en hun ateliers in Lippenhuizen. Het feestweekeinde vindt plaats van vrijdag 16 september tot zondag 18 september 2016.

Bloemencorso

Reünie

Sponsor webiste

Logo Snoadweb