“Piraten & Ontdekkers”

Donderdag
2023-06-15
Vrijdag
2023-06-16
Zaterdag
2023-06-17
Zondag
2023-06-18
Pubquiz image
20:00 - 23:00
Pubquiz

Lippenhuizen staat bekend om zijn hechte gemeenschap en gezellige sfeer. Het dorpjheeft een nieuwe reputatie gekregen als het pubquiz-dorp van Nederland. En terecht, want de pubquiz-avonden zijn inmiddels een begrip geworden. Daarom hebben we besloten om ons feestprogramma uit te breiden met de pubquiz op donderdagavond.

De alom bekende quizmasters Sjoerdsje en Klaas zullen de avond presenteren en de deelnemers zullen worden getest met diverse en uitdagende vragenrondes, inclusief twee rondes met vragen over het feestthema. Naast eeuwige roem is er een prachtige prijs te winnen voor het winnende team. Het wordt een onvergetelijke avond vol gezelligheid, competitie en vermaak.

Entree: € 5,= p.p. incl. consumptiemuntje (betaling aan de tent).

Schoolprogramma image
12:00 - 14:00
Schoolprogramma

 

Ahoy piraatjes!

Vrijdagmiddag om twaalf uur is het zover: de opening van het Liphústerfeest met de kinderen van OBS De Flecht. Verkleed als de mooiste piraten en ontdekkers steken zij de weg over naar het feestterrein. Nadat  er voorkomen wordt dat de kinderen scheurbuik krijgen, middels een patatje, gaat het feest echt beginnen!

De kinderen gaan als echte piraten en ontdekkers, een spannende fotospeurtocht door het dorp doen. Kunnen deze slimme piraten schatkaart lezen? En herkennen de ontdekkers de geheime plekjes in het dorp?

Na deze gezellige speurtocht kunnen de kinderen zoals ieder jaar hun bonnetjes gebruiken om te zweven in de zweef een een ijsje te eten van de Jong’s ijs. De bonnen krijgen de kinderen van school.

 

Vinylbattle image
20:00 - 22:00
Vinylbattle

Titom! Vrijdagavond vinylbattle

Abstract gezien, hoort piratenmuziek bij het thema van dit jaar. En dan bedoelen we niet de introtune van Piet Piraat, maar het “Hollandse Levenslied”. Deze muzikale onderstroom is vooral populair in Noord- en Oost-Nederland. Veelal wordt dit genre hoorbaar gemaakt door illegale zendamateurs, die via hun apparatuur op een FM frequentie plaatsnemen. Dit gebeurt somt ten koste van reguliere zender, die dan plaatselijk niet meer te horen zijn. Hier komt de associatie met de piraterij dan ook vandaan.

In de “piratenwereld” zijn vinylbattles gebruikelijk. Collecties met dozen vol aan LP’s (vinyl) worden door de zendamateurs uit de kast getrokken. Vervolgens worden deze op een zo aantrekkelijk mogelijke wijze gedraaid, gepresenteerd en aan elkaar gepraat. Op de vrijdagavond zijn alle zevenkampteams ook even zendamateur!

Natuurlijk heeft lang niet iedereen LP’s van Benny Neyman, Lucas & Gea of Corry Konings in de kast liggen. Dat zodoende gebeurt alles op de digitale manier. Maar het resultaat wordt er niet minder om! Daarom ook voor het publiek: Kom gezellig langs voor een half avond polka’s, meezingen en guilty pleasures!

 

Piraten verkleedpartij met DJ Fire King image
22:00 - 02:00
Piraten verkleedpartij met DJ Fire King

Na de eerste zeeslag tussen de teams is het rond middernacht tijd voor een spectaculair feest, want DJ Fire King komt met groots materiaal naar it Liphústerfeest! Met kilo’s aan confetti, lasers en CO2 kanonnen zorgt deze voormalige brandweervrijwilliger, Nico Koning uit Ureterp, voor een onvergetelijke avond. Sinds 2010 is DJ Fire King flink aan de weg aan het timmeren en weet hij als geen ander hoe hij de vonk moet laten overslaan op feesten en partijen.

Trek je mooiste (piraten)kleding aan en maak je klaar voor een avond vol vuur en vlammen, want op vrijdagavond gaat it Liphústerfeest als een speer dankzij DJ Fire King!

 

7 Zeeënkamp (bij de vaart) image
09:30 - 11:00
7 Zeeënkamp (bij de vaart)

Als echte zeelieden staan we al vroeg op om het anker te lichten, de zeilen te hijsen en schipbreuk te voorkomen. Als je meedoet aan dit avontuur, zet dan 9.30 uur koers naar de vaart.

Om 11.30 kunnen de Liphúster zeebonken genieten van een muzikale traktatie en wat lekkers te eten en te drinken in de feesttent. Na een korte pauze worden jullie 14.00 uur allemaal weer verwacht op het feestterrein voor het tweede deel van de zeven zeeën kamp.

Of je nu deelnemer bent of toeschouwer, je zult zeker genieten van de strijd tussen de teams. Dit is een kans om je te laten betoveren door de magie van de zee en de avonturen van de zeelieden. Mis het niet!

Liphúster onderonsje (met lunch) image
11:30 - 13:00
Liphúster onderonsje (met lunch)

 

De Flierefluiters

Met zo’n naam, belooft dat wel wat goeds? Maar natuurlijk! Het gelegenheidstrio, bestaande uit Karst Berkenbosch, Grietje Bosma en Mark Verbeek, heeft vele talenten. Hun brede repertoire bestaat uit het spelen van muziek, liedjes, gedichten en sketches. De rode draad door dit alles is het schone, simpele en overzichtelijke leven van vroeger. Veel mensen kijken hier terecht met weemoed op terug, waardoor hun programma altijd goed aanslaat in de zalen of tenten waar ze optreden. Kom daarom gezellig om zaterdagochtend naar de tent, leun achterover en geniet van de vrolijke flashbacks!

Let op: na afloop is er weer een heerlijke Liphúster Lunch, voor beide onderdelen moet u zich opgeven!

7 Zeeënkamp (feestterrein) image
14:00 - 16:00
7 Zeeënkamp (feestterrein)

Na een korte pauze worden jullie 14.00 uur allemaal weer verwacht op het feestterrein voor het tweede deel van de zeven zeeën kamp.

Of je nu deelnemer bent of toeschouwer, je zult zeker genieten van de strijd tussen de teams. Dit is een kans om je te laten betoveren door de magie van de zee en de avonturen van de zeelieden. Mis het niet!

Super Sundays & First Flash image
21:00 - 02:00
Super Sundays & First Flash

 

Op zaterdagavond kun je de zondag alvast inluiden met Super Sundays, een geweldige band die uit zes ervaren muzikanten bestaat. Hun gemeenschappelijke doel? De feesttent in Lippenhuizen compleet op z’n kop zetten!

Het ijzersterke duo van de band wordt ondersteund door een superstrakke band, wat zorgt voor een fantastisch geluid. Met hun brede en actuele repertoire schakelen ze moeiteloos tussen verschillende nummers en genres om zo de feestvreugde nog meer te verhogen. Tel daarbij hun enthousiaste presentatie op en het plaatje is compleet.

Maar dat is nog niet alles: de band zorgt ook voor een geweldige lichtshow die je nog meer in de feeststemming brengt. Kortom, alle ingrediënten voor een topfeest zijn aanwezig. Kom dus op zaterdagavond naar Lippenhuizen en geniet samen met Super Sundays van een onvergetelijke avond!

Viswedstrijd image
10:00 - 11:30
Viswedstrijd

Ook dit jaar kan de viswedstrijd natuurlijk niet ontbreken in het programma van it Liphústerfeest. Een gezellig samenkomen van jong, oud, fanatieke zevenzeeënkamp deelnemers en brakke feestgangers. De viswedstrijd is de gelegenheid om gezellig na te praten over het feest. Dit natuurlijk onder het genot van een kopje koffie en ‘in stikje koeke’, wat zoals altijd wordt rondgebracht door onze vrijwilligers.

Uiteraard is de wedstrijd meer dan ‘een gezellig samenzijn’. Het belooft weer een bloedstollende wedstrijd te worden. Wie vangt de meest en/of langste vis, en wint niet alleen de eer maar mag ook de wisseltrofee mee naar huis nemen? De wisseltrofee wordt ook dit jaar weer beschikbaar gesteld door ‘het neusje van de zalm’.

Dit jaar is de viswedstrijd ook weer onderdeel van de zeven zeeënkamp. Per team doen er 2 personen mee voor de punten. Voor de teams geldt: Zorg dat je erbij bent en probeer zoveel mogelijk centimeters via uit de vaart te hengelen!

Tijdschema viswedstrijd:

Inschrijven: vanaf 9.30 uur met geldige vispas
Start wedstrijd: 10.00 uur
Einde wedstrijd: 11.30 uur

Zeven Zeeën Kamp (finale) image
13:30 - 16:30
Zeven Zeeën Kamp (finale)

 

Zondagmiddag kunnen de teams nog één keer alles in de strijd gooien om de beste piraten van Lippenhuizen te worden. Naast het traditionele touwtrekken, kunnen ze hun piratenskills testen in de andere bloedstollende en zenuwslopende spellen. Welk team wordt de winnaar van de zeven zeeënkamp? Doe je zelf niet mee aan deze bloedstollende strijd, kom dan vooral langs om je dorpsgenoten aan te moedigen en te genieten van deze spannende strijd.

 

Prijsuitreiking en verloting image
17:30 - 18:00
Prijsuitreiking en verloting

 

Voordat Gaatze Bosma het feest afsluit op de zondagavond, zullen eerst nog de verloting en de prijsuitreikingen plaatsvinden. Zoals jullie gewend zijn, hebben we eer machtig mooie prijzen in de verloting. Dit jaar is er o.a. weer een rondvlucht boven Lippenhuizen te winnen. Ook heeft VeelFietsVoorWeinig! weer een zeer nette elektrische fiets beschikbaar gesteld voor de verloting. Dit jonge bedrijf onderscheidt zich in kwalitatieve, gebruikte elektrische fietsen.

Als slotstuk van het middagprogramma mogen alle winnaars van de zeven zeeënkamp en de viswedstrijd, hun welverdiende prijs in ontvangst nemen. De rest van de avond mogen zij welverdiend met de eer strijken, tijdens het optreden van Gaatze Bosma.

Gaatze Bosma image
18:00 - 23:00
Gaatze Bosma

Terug naar de zomer van 2019, toen we in de volle zon it Liphústerfeest vierden. Het was zo zomers dat het optreden van Gaatze Bosma in de buitenlucht plaatsvond, dansend op blote voeten in het gras! Wie weet wordt het dit jaar weer zo’n geweldige ervaring. Maar aan Gaatze Bosma zal het niet liggen, want hij is weer van de partij.

Gaatze is een jong, aanstormend talent met een gezonde dosis lef, enthousiasme, muzikaliteit, nuchterheid, humor en een geweldig stemgeluid. Zijn optredens zijn één groot feest der herkenning, waarbij wisselend Nederlandstalige en Engelstalige nummers zingt. En natuurlijk zal hij in Lippenhuizen ook zijn Friese hits ten gehore brengen.

De spetterende afsluiting van it Liphústerfeest met Gaatze Bosma wil je niet missen. Dus zorgt dat je erbij bent en geniet van een fantastische avond vol muziek en plezier!

Select date to see events.

AH
Koningsblaauw
VHC
Veel fiets voor weinig
Hubo
GH Verzekeringen
Douwe Beintema
DIJKO
Kijlstra
Neusje vd Zalm
P. Mulder Consultancy
van der Bij Techniek
AH
Koningsblaauw
VHC
Veel fiets voor weinig
Hubo
GH Verzekeringen
Douwe Beintema
DIJKO
Kijlstra
Neusje vd Zalm
P. Mulder Consultancy
van der Bij Techniek