Castanumstate heropend

Vorig jaar bestond Castanumstate 25 jaar, hoog tijd voor een flinke opfrisbeurt. De gemeenschappelijke ruimte werd mooi opgeknapt en de meeste appartementen werden gerenoveerd. Zaterdag werd de vernieuwde gemeenschapsruimte heropend door locoburgemeester Anko Postma.

“In de gemeenschapsruimte is alles aangepakt, behalve de vloer die is blijven liggen”, vertelt bewoner Alex van der Ploeg. “De wanden en het plafond zijn door firma Schokker bespannen met een soort kunststof, heel kunstig. We hebben nieuwe gordijnen, stoelen en een keuken.” Ook de entree van het gebouw en de gangen kregen een opfrisbeurt. “Fantastisch, alles is weer uptodate.”

Woningbouwcorporatie Elkien verhuurt de 13 appartementen voor 55-plussers en stelde een bedrag voor de opknapbeurt beschikbaar. Er werd een werkgroep gevormd bestaande uit Annemieke, Antje, Heleen en Gemma. “Zij hebben de schouders er onder gezet.” Voor wie dat wilde, renoveerde Elkien daarnaast de appartementen met nieuwe keuken en badkamer.

Castanumstate is van oorsprong bedoeld voor 55-plussers uit Lippenhuizen. “Sinds de huurbescherming is afgeschaft, mag iedereen er wonen. Het merendeel komt van buiten Friesland. Het is nog wel zo dat je 55+ moet zijn, op een enkele uitzondering na.”

Op dit moment wordt de algemene ruimte vooral gebruikt voor het maandelijks koffie-uurtje. “Maar in de toekomst willen we meer organiseren, dat het weer een beetje net als vroeger wordt.” In de nabije toekomst, eind deze maand, gaat het pand in de steigers voor renovatie van het platte dak.

Bron: Sa24.nl foto’s Sietse de Boer