Kunstroute:  ‘Keunst & Kreaasjes ut Lippenhuzen’

Met 20 deelnemende kunstenaars biedt de Kunstroute door Lippenhuizen een zeer gevarieerd en rijk  palet van kunstuitingen in Lippenhuizen.

Andabre door Piet Deunhouwer
Andabre  –  Piet Deunhouwer

In het weekend waarin het 700 jarig bestaan van Lippenhuizen wordt gevierd, zal de Kunstroute belangstellenden leiden langs ateliers, woningen en werkplaatsen, waar kunstenaars uit Lippenhuizen laten zien waar zij mee bezig zijn. De route met twintig adressen strekt zich uit van De Buorren tot aan de Compagnonsvaart.

De Kunstroute is vooralsnog éénmalig, dus dit is een unieke kans, om te zien en te ervaren dat ook op het gebied van KUNST een klein dorp bijzonder kan zijn.

De overzichtstentoonstelling in de Consistorie – van iedere deelnemende kunstenaar hangt hier één werk – is de eerste halte van de kunstroute.

De kunstenaars die aan Kunstroute deelnemen variëren in leeftijd van 23 tot 83 jaar.

Maar er wonen niet alleen volwassen kunstenaars in Lippenhuizen. Want dat Lippenhuizen ook jong talent heeft, bewezen de 96 leerlingen van de Flecht. Dit “Kunstcollectief” in de leeftijd van 4 tot 12 jaar heeft, onder leiding van kunstenares Wilke de Jager, onlangs in korte tijd  maar liefst 12 kunstwerken gemaakt. Deze kunstwerken rond het thema Bloemencorso zullen binnenkort gedurende twee maanden te zien zijn aan beide toegangswegen naar Lippenhuizen. De ontwerpen én de uitvoering van de kunstwerken zijn van de jonge kunstenaars zelf.

Mocht er in de toekomst nog een keer een Kunstroute in Lippenhuizen komen, dan zal die Kunstroute ongetwijfeld worden aangevuld met zeer veel jong en nieuw talent, dat nu nog op school zit. Kunstenaars in de dop, die nu bij het 700 jarig bestaan al laten zien hoe goed zij zijn.

Voor verdere inlichtingen kunt u terecht bij:

Werkgroep Kunstroute Lippenhuizen 700

Els Andrews (0513) 464592
Paul van Straelen pvs.pvs@planet.nl

Bloemencorso

Reünie

Sponsor webiste

Logo Snoadweb